De ce un curier din Germania poate livra de trei ori mai multe pachete pe zi decât unul din România

Un curier poate livra în Germania de trei ori mai multe colete decât unul din România, iar explicațiile nu țin doar de venituri, ci și de trafic, locuri de parcare, modalități de plată și încredere, a spus unul dintre fondatorii FAN Courier. Compania are 6.850 de angajați în țară și va încheia anul cu afaceri de 168 milioane euro, dar îi este tot mai greu să găsească oameni. În articol puteți citi care sunt principalele nemulțumiri ale clienților față de curieri, dar și invers și de ce niciodată nu va merge la noi ca un curier să lase pachetul în fața ușii.

În medie, un curier de la FAN livrează cam 70 – 80 de colete pe zi, iar în zilele cele mai pline, cu trafic ok, se poate trece de 100 de colete per curier în orașe mai mici, mai bine organizate și unde curierul poate parca rapid aproape de adresă.

Adrian Mihai, unul dintre fondatorii FAN Courier, spune că un fost angajat care livra în medie 80-90 de pachete/zi, a plecat la o firmă din Germania unde livra 250 de pachete pe zi.

”L-am rugat să-mi povestească de ce face atât de multe acolo și concluzia a fost că pe primul loc este infrastructura, iar aici Bucureștiul stă foarte rău și aglomerația înseamnă timp pierdut și evident bani. Aici este un prim motiv pentru care nu putem să atingem cifrele de acolo și nici să dăm salarii apropiate de cele de acolo”, spune Adrian Mihai.

Alt motiv ține de încredere: un curier face așa de multe livrări în Germania, fiindcă la o bună parte dintre ele lasă pachetul la ușa clientului și asta înseamnă timp câștigat. ”Trăim într-o societate cu mare lipsă de încredere, nu avem încredere nici în vecini, nici în guvernanți, nici în politicieni”, spune Adrian Mihai care a explicat că în Germania rar se fură pachetul lăsat de curier în fața ușii, iar fostul angajat a spus că în șase luni nicio reclamație nu a avut pentru pachet dispărut.

Întrebați dacă în România ar merge un astfel de program, cei de la companie au fost categorici: ”Nu!, la noi s-au furat colete și din mașinile curierilor”.

Citește articolul integral aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − thirteen =