Mi..." />

Dan Şova la Consiliul Transport Telecomunicatii Energie (TTE)

Ministrul Transporturilor Dan Şova va participa maine la Luxemburg, la cea de-a doua reuniune a Consiliului Transport Telecomunicatii Energie (TTE) din acest an, care va fi prezidată de Michalis Chrisochoidis, ministrul elen al Infrastructurii, Transporturilor şi Reţelelor. Comisia Europeană va fi reprezentată de vice-preşedintele Siim Kallas, responsabil pentru Transporturi.

Pe ordinea de zi se regăsesc şase propuneri legislative. În ceea ce priveşte transportul terestru, vor fi analizate cele trei iniţiative care fac parte din pilonul tehnic al celui de-al patrulea pachet feroviar şi proiectul de modificare a Directivei 96/53 privind masele şi dimensiunile anumitor tipuri de vehicule rutiere.

În transportul maritim şi aviaţie, Preşedinţia elenă va prezenta rapoarte privind derularea negocierilor de până la acest moment pe marginea regulamentului referitor la serviciile în porturi şi respectiv pe marginea regulamentului privind revizuirea drepturilor pasagerilor în aviaţie.

Principalul punct nelegislativ al agendei va fi proiectul de Concluzii ale Consiliului privind revizuirea de etapă a politicii de transport maritim a Uniunii, care preia în întregime declaraţia adoptată de miniştrii transporturilor în cadrul reuniunii informale de la Atena din 7 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − two =