Autostrada Sibiu-Pit..." />

Dan Șova: Autostrada Sibiu-Pitești se face

Autostrada Sibiu-Pitești se face și nu este în competiție cu Autostrada Sibiu-Brașov, pentru că au surse diferite de finanțare, a declarat, marți, Dan Coman Șova, propus pentru funcția de ministru al Transporturilor. foto

„Vă informez încă o dată, public, și sper cu ocazia aceasta să ajungă la urechile cât mai multor oameni: Sibiu-Pitești se face. Nu este în concurență în niciun caz cu Sibiu-Brașov pentru bunul și simplul motiv că Sibiu-Pitești este finanțat din fonduri de coeziune și Sibiu-Brașov este finanțat din fonduri de dezvoltare regională. Au surse de finanțare diferită, nu se află în competiție, așa cum în mod greșit s-a reținut în spațiu public”, a spus Dan Șova, la audierile de la comisiile de specialitate din Parlament. 

Acesta a explicat că pe data de 3 martie s-au declanșat la Compania Națională de Autostrăzi procedurile pentru selecția consultantului pentru a realiza studiul de fezabilitate, procedurile urmând să dureze maximum 6 luni, cu tot cu eventuale contestații.

Dan Șova a adăugat că pentru Autostrada Sibiu — Pitești există o sumă de 28 milioane de euro pusă la dispoziție de Comisia Europeană în alocarea 2007 — 2013 și care urmează să fie scoasă la „licitație pentru studii de fezabilitate”.

Ministrul propus pentru portofoliul de la Transporturi a declarat că inițial s-a avut în vedere realizarea studiului de fezabilitate în trei ani, apoi a fost negociat într-o primă fază realizarea în doi ani și acum a fost programat la 12 luni.

„După ce se termină studiul de fezabilitate în 12 luni, urmează procedurile de aprobare a lui, se va începe licitația pentru atribuirea de lucrări care va dura 6 luni. Dacă punem 6 luni acum, 12 și cu 6, în cel mai bun caz, în 24 de luni se pot începe lucrările pe Sibiu — Pitești”, a mai spus Șova. (Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 3 =