Concernul..." />

Daimler renunță la un mare dealer Mercedes din Rusia

Concernul german Daimler AG va lipsi compania Avilon de statutul de dealer Mercedes în Rusia. Decizia a fost luată după ce Avilon a fost anchetată într-un dosar pentru coruperea unor funcționari ruși. Potrivit publicației Izvestia, producătorul german a explicat că dealerul din Rusia nu corespunde normelor Daimler AG, stabilite după scandalul de acum câțiva ani, când Departamentul american de Justiție a acuzat grupul de corupere a funcționarilor din 22 de țări în perioada 1998-2008 (inclusiv din Rusia), pentru a-și asigura contracte cu autoritățile. foto

„Din punct de vedere financiar, întreruperea activității cu Avilon nu este profitabilă, pentru că este unul din cei mai mari vânzători de automobile Mercedes în Rusia. Dar, după acel scandal, rațiunile anti-corupție primează, iar Avilon în acest caz are unele probleme”, a spus un reprezentant al Mercedes-Benz în Rusia.

Potrivit publicației, Avilon ar putea pierde dreptul de a comercializa automobilele Mercedes-Benz în toamna acestui an. Sursele Izvestia nu exclud că după conflictul cu Daimler AG, compania rusă ar putea avea relații tensionate cu un alt concern german – BMW (la fel de reticent în cazuri de corupție).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × three =