Daimler a oferit KamAZ-ului licenţa pentru fabricarea cabinelor

Producătorul rus de camioane KamAZ și compania germană Daimler Trucks au semnat un acord privind transmiterera pentru compania rusă a licenței privind producția de cabine pentru camioane de greutate medie, informează News Auto. foto

„Potrivit acordului, compania Mercedes-Benz va transmite KamAZ-ului câteva modele de cabine în acest an. Pe termen lung este prevăzută localizarea producției pe teritoriul Rusiei. În acest context, KamAZ estimează să producă peste 20 000 de cabine pe an”, se arată într-un comunicat al companiei rusești.

În special, acordul prevede că producătorul german Mercedes-Benz îi va oferi KamAZ-ului tehnologia de producție a cabinelor Axor pentru camioane de greutate medie, pe care compania rusă le va monta la autovehiculele sale de generație nouă. Volumul investițiilor pentru lansarea liniei de producție a cabinelor în halele KamAz nu a fost specificat.

În luna martie 2012, Serviciul Federal Antimonopol din Rusia (SFA) a aprobat majorarea participaţiei deţinute de compania auto germană Daimler AG la constructorul local de camioane KamAZ, considerând că tranzacţia nu afectează competiţia din domeniu.

Participaţia Daimler va creşte, astfel, la 25% plus o acţiune, de la 15%. Compania germană a urmărit cumpărarea unui pachet adiţional de 10% plus o acţiune ca să obţină o deţinere ce îi dă dreptul de veto în luarea deciziilor.

KamAZ este al 11-lea producător mondial de camioane, respectiv al optulea de motoare diesel. Compania rusă are 96 de uzine în Polonia, Kazahstan, Azerbadijan, Vietnam şi Etiopia. Acestea produc peste 30 de modele de camioane, remorci, autobuze, tractoare şi piese de schimb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 4 =