Jurnaliştii de la New York Tim..." />

Dacia este lăudată de americani

Jurnaliştii de la New York Times susţin că maşinile Dacia sunt cele mai bune autoturisme low-cost din Europa. Ziarul citează statisticile Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), publicate marți, care arată că vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat în perioada ianuarie — noiembrie 2013 cel mai semnificativ avans din Europa, de 21,1%, la mare distanță de brandurile de pe locurile doi și trei, Mazda și Jaguar, fiecare cu un avans de 15,6%. foto

„Ar putea fi mașina potrivită la momentul potrivit pentru Europa. Pe fondul nivelului ridicat al șomajului și a incertitudinilor privind evoluția economiei, Dacia a obținut succes comercializând modelul Logan la un preț scăzut, de aproximativ 7.700 de euro (10.600 de dolari), inclusiv taxele”, precizează New York Times. 

În perioada ianuarie — noiembrie 2013, au fost înmatriculate, în total, 265.414 autoturisme Dacia în cele 29 de state europene, în creștere cu 20,6% față de perioada similară din 2012, când înmatriculările s-au situat la 220.043 unități.

Publicația New York Times consideră că este un succes neașteptat pentru Dacia, un brand din fosta Uniune Sovietică, care a reapărut în 2004.

Jurnaliştii de peste ocean vorbesc şi despre preţurile mici ale automobilului care ar fi datorate faptului că maşina este produsă în România. (Money.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × three =