Pentru prima dată în istoria R..." />

Dacia Duster a învins Lada Niva

Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova la capitolul maşini de teren vânzările de maşini noi modelul Lada Niva au fost depăşite de un alt tip de automobil. În prima jumătate a anului 2012 în Republica Moldova s-au vândut 11 472 de automobile, din care 2 287 au fost maşini noi, cu circa 5% mai puţin ca în aceeaşi perioadă a anului trecut. foto

Potrivit unei analize publicate de logos.press.md, lider la vânzări de automobile noi este Dacia cu o cotă de 17,8%, urmată de Chevrolet cu 13,7% şi Skoda cu 9,5%. Vânzările de automobile ruseşti Lada sunt în scădere semnificativă, cota acestui tip de maşini coborând la 4,2%. Aceasta în timp ce doi ani în urma Lada era lider la vânzări pe piaţa moldovenească.

Cel mai vândut model nou este Dacia Logan – 313 de unităţi, urmat de Chevrolet Aveo cu 253 şi Skoda Octavia – 79 de bucăţi.

Datele arată că Lada a pierdut şi poziţia de lider la capitolul automobile de teren. Astfel liderul pieţii din toată perioada de independenţă a Republicii Moldova modelul Niva a fost detronat de Dacia Duster.

Cea mai populară maşină de clasa business este Mercedes E-class, urmat de BMW seria 5 şi Jaguar XF… citește tot aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − three =