Veniturile Re..." />

Dacia, cea mai solidă creştere din grupul Renault

Veniturile Renault au scăzut cu 0,1% în primul trimestru, la 8,26 miliarde euro, din cauza aprecierii monedei euro pe pieţele valutare, în pofida vânzărilor mai mari de autoturisme, dar Dacia a înregistrat cea mai rapidă creştere dintre mărcile grupului francez.

Livările de autovehicule ale companiei au crescut cu 5,1% în perioada ianuarie – martie, faţă de intervalul corespunzător al anului trecut, la 636,239 de unităţi, în principal datorită cererii pentru automobile Dacia.

„Piaţa europeană a evoluat mai bine decât ne aşteptam în acest trimestru. Scăderea severă a cererii pe anumite pieţe cheie, precum şi evoluţiile nefavorabile ale cursurilor de schimb valutar, au afectat afacerile în afara Europei”, a declarat directorul financiar executiv al Renault, Dominique Thormann.

Renault, ce deţine 43% din acţiunile producătorului japonez Nissan, se extinde agresiv pe pieţele emergente, pentru a reduce dependenţa de Europa, unde vânzările auto au scăzut anul trecut pentru cel de-al şaselea an consecutiv, la minimul ultimilor 20 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + 20 =