Dacia electrică este ..." />

Dacia ar putea produce un model electric

Dacia electrică este o posibilitate pentru brand, datorită creşterii popularităţii acestui segment de autoturisme, consideră Carlos Ghosn, şeful concernului Renault-Nissan, citat de revista britanică Auto Express. foto

El a mai spus că producătorul de la Mioveni va oferi un astfel de vehicul în momentul în care „piaţa va fi pregătită”. „Evident, noi stimulăm cererea prin scăderea costului maşinilor electrice şi prin semnarea de acorduri cu oraşe din întreaga lume”, a mai afirmat Ghosn. „Pe măsură ce oraşele au staţii de încărcare, mai mulţi oameni vor veni iar costul maşinilor va scădea la rândul său. Aşa că nimic nu interzice o Dacie electrică în viitor. În ziua în care există cerere, desigur, noi vom fi capabili să o producem”, a mai completat Ghosn.

El mai crede că sosirea constructorilor Volkswagen şi BMW pe piaţa autoturismelor electrice este un lucru bun pentru Renault şi Nissan, pentru ca va creşte interesul, va îmbunătăţi infrastructura şi va duce la creşterea vânzărilor. Şeful Renaul consideră că în 2020 un procent de 10% din maşinile vândute în Europa vor fi electrice.

Renault oferă deja modelul Fluence Z.E. ca o versiune electrică a sedanului cu acelaşi nume, în vreme ce Nissan Leaf este una din primele maşini electrice lansate, fiind introdus în decembrie 2010. Cel mai cunoscut brand în domeniul maşinilor electrice este compania americană Tesla, fondată de antreprenorul Elon Musk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + 18 =