Dacă nu primeşte bani până luni, Gazprom ameninţă Ucraina cu oprirea livrărilor

Gazprom va opri livrările de gaze naturale spre Ucraina dacă nu va fi achitată datoria de 1,95 miliarde de dolari până luni, a avertizat joi directorul general al companiei ruse, Alexei Miller.

„Dacă Ucraina nu va plăti o parte din factura la gazele naturale, atunci livrările către Ucraina vor fi zero”, a spus șeful Gazprom la televiziunea rusă.

De asemenea, Miller a afirmat că Bulgaria nu a anunțat Gazprom de nicio suspendare a lucrărilor la gazoductul South Stream prin care vor fi livrate gaze naturale din Rusia spre Europa, iar proiectul este încă în desfășurare.

Premierul bulgar Plamen Oreșarski a ordonat duminică suspendarea lucrărilor în cadrul proiectului de gazoduct South Stream în scopul unor consultări cu oficiali ai Comisiei Europene.

În 2 iunie, Comisia Europeană și-a anunțat intenția de a suspenda punerea în aplicare a proiectului South Stream în țările UE, în primul rând în Bulgaria.

Miercuri, autoritățile ucrainene au anunțat că au respins o propunere venită de la Moscova referitoare la reducerea cu 20% a prețului pentru gazele naturale rusești și, totodată, au avertizat că nu își vor plăti datoriile până când nu se va ajunge la un acord cu privire la preț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − four =