Curt..." />

Curtea Constituţională: Vlad Filat nu mai poate fi premier

Curtea Constituţională de la Chișinău a declarat luni, 22 aprilie, neconstituţional decretul preşedintelui moldovean Nicolae Timofti prin care Vlad Filat a fost desemnat să formeze noul guvern. foto

Curtea a mai decis, în urma examinării unei sesizări depuse de deputaţi liberali, că preşedintele Timofti ar fi urmat să numească un prim-ministru interimar, altul decât Vlad Filat, după demiterea guvernului, la 5 martie.

„Prim-ministrul unui guvern demis prin moţiune de cenzură, pentru suspiciune de acte de corupţie, se află în imposibilitatea de a-şi exercita mandatul. Preşedintele R. Moldova are obligaţia de a desemna un premier interimar din rândul membrilor guvernului integritatea cărora nu a fost afectată”, a anunţat judecătorul Victor Popa. 

Deputatul liberal Valeriu Munteanu, unui din autorii sesizării susţine că în urma acestei hotărâri Vlad Filat nu mai poate candida pentru funcţia de premier, iar Nicolae Timofti trebuie să desemneze o altă persoană pentru a forma cabinetul de miniştri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + sixteen =