Curse aeriene pe relațiile Munchen, Frankfurt, Viena și Roma au fost anulate

Mai multe curse aeriene aparținând companiilor Lufthansa, Alitalia și Austrian Airlines, care efectuau zboruri pe relațiile Munchen, Frankfurt, Roma și Viena, au fost anulate sâmbătă la prânz din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. foto

Potrivit unui comunicat al Companiei Naționale Aeroporturi București, este vorba despre cursele Lufthansa 1656/1657 și 1650/1651 Munchen — București — Munchen, 1422/1423 Frankfurt — București — Frankfurt, Alitalia 494/495 Roma — București — Roma și Austrian Airlines 783/784 Viena — București — Viena. 

Totodată, se înregistrează întârzieri de până la o oră la decolarea de pe Aeroportul Henri Coandă, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor și de operațiunile de handling la sol îngreunate de vreme.

‘Pe aeroporturile Bucureștiului, traficul aerian se desfășoară normal, în condiții de iarnă, cu vânt puternic și rafale care ating și depășesc 75 km/h și care transportă zăpadă la sol. Pe ambele aeroporturi sunt asigurate condițiile pentru desfășurarea în deplina siguranță a operațiunilor aeriene. Pistele, platformele și căile de rulare ale AIHCB si AIBB AV sunt operaționale’, se precizează în comunicatul citat.

Potrivit acestuia, pe aeroporturile Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii de deszăpezire și degivrare, pentru și desfășurarea în siguranță a operațiunilor aeriene.

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit până duminică seară la ora 22,00 avertizările Cod portocaliu și Cod galben de viscol emise vineri și a majorat la 18 numărul județelor aflate sub Cod Portocaliu.

Avertizările emise vineri erau valabile până duminică la ora 18,00.

În total, un număr de 25 de județe din Oltenia, Muntenia, nordul Dobrogei, sudul și centrul Moldovei și sudul Transilvaniei precum și zonele montane aferente se află sub avertizări de vremea rea. (Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + 7 =