..." />

Cum vor evolua preţurile benzinei şi motorinei în perioada Paştelui

De la începutul lunii aprilie şi până în prezent, companiile petroliere de pe piaţa locală au aplicat patru ieftiniri la carburanţi. Totuşi, cotaţiile internaţionale ale ţiţeiului au început să revină pe plus în ultimele zile, astfel că experţii din domeniu chestionaţi de Bloomberg susţin că în următoarea săptămână cotaţiile ar putea să crească din nou. foto

Conform ultimelor statistici publicate de Oil Bulletin, în România se găseşte cea mai ieftină benzină din Uniunea Europeană: 1,26 de euro pe litru (adică 5,5 lei), faţă de media europeană de 1,56 de euro pe litru. Cea mai scumpă benzină se găseşte în Italia şi Olanda, 1,72 de euro pe litru, dar în cele două state venitul mediu pe locuitor este mult mai mare faţă de România. 

Aşa cum am menţionat mai sus, 40% din analiştii chestionaţi de Bloomberg se aşteaptă la creşterea preţurilor petrolului în următoarea săptămână, în timp ce 38% cred că preţul va stagna. Săptămâna trecută, aproape jumătate dintre experţi se aşteptau la o reducere a preţului, însă preţului s-au apreciat semnificativ. (Capital)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three − three =