O a..." />

Cum sunt șantajați șoferii de către “vânătorii de accidente”

O anumită categorie de șoferi provoacă intenționat accidente, cu scopul de a cere ulterior bani, de la cel aparent vinovat. foto

Cea mai des întâlnită situație de accident provocat este aceea în care persoana rău-intenționată permite unui alt șofer să iasă din intersecție, după care îl lovește. Ca să nu depună plângere, șoferul acuzator îl șantajează pe cel care i-a lovit accidental mașina. 

Cele mai multe dintre accidentele provocate astfel se petrec într-un ambuteiaj sau pe o arteră aglomerată. Un şofer, care se deplasează pe drumul principal, îi face semn unui alt şofer, ca și cum i-ar da voie să iasă şi să îşi continue drumul pentru ca ulterior să-l accidenteze, potrivit cugetliber.ro.

Pentru șantajul său, “vânătorul de accidente” se bazează pe faptul că poliţiştii vor ridica permisul şoferului care nu acordă prioritate.

Șoferul vinovat fie va vrea să i se repare maşina, fără a depune plângere, fie va cere o sumă considerabilă de bani.

O altă situație în care se practică șantajul este și aceea în care șoferul nevinovat este amenințat cu certificatul medical, persoana din maşina avariată acuzând tot felul de dureri. În acest caz, celui în cauză i se cer sume exorbitante, de ordinul zecilor de mii de lei.

„În prima fază, cel lovit nu acuză niciun fel de dureri şi încurajează şoferul să nu sune la 112, iar după plecarea conducătorului auto de la faţa locului, victima fie se deplasează la spital, fie apelează ea însăşi numărul de urgenţă”, a explicat inspectorul principal George Munteanu, şeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, citat de cugetliber.ro.

Șoferii nevinovați sunt sfătuiți să depună reclamaţii la poliţie sau chiar la parchet, pentru şantaj. (Yahoo News)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + seven =