La puţin timp după d..." />

Cum se circulă pe autostrada Deva – Simeria

La puţin timp după deschiderea traficului pe secţiunea de autostradă Simeria-Deva, un utilizator al forumului de infrastructură skyscrapercity.com a străbătut autostrada şi a realizat un material video. foto

Pe 21 decembrie, Compania de Autostrăzi a anunţat „deschiderea traficului pe varianta de ocolire Deva – Orăştie la standard de autostradă, pe secţiunea Simeria – Deva, km 17+700 – km 32+500 şi nodul rutier Simeria”.

Lucrările la autostrada Deva-Orăştie au început efectiv în aprilie 2011 (cu circa cinci luni mai târziu de la semnarea contractului) şi sunt realizate de asocierea Strabag (Austria) –Straco Group (România).

Construcţia întregii autostrăzi ar fi trebuit încheiată în 24 de luni, de la data începerii lucrărilor, adică în februarie 2013. Autostrada Deva -Orăştie se va întinde pe o lungime de 32,8 kilometri, are zeci de poduri (între care şi unul lung de circa o jumătate de kilometru), dar şi mai multe pasaje.

Valoarea totală a contractului se ridică la 220 de milioane de euro, din care aproximativ 133 de milioane reprezintă finanţare europeană nerambursabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × one =