Cum să supraviețuiești pe drumurile din Ucraina, în viziune americană

Departamentul de Stat al SUA a elaborat și prezentat un ghid pentru americanii care vor să călătorească cu maşina în Ucraina. Jurnaliștii de la publicația Kommersant l-au găsit pe pagina oficială a instituției americane și au publicat varianta tradusă. foto

„În Ucraina trebuie să fiți pregătiți pentru condiții de drum, care sunt total diferite de cele din Statele Unite. În general, drumurile din Ucraina, cu excepţia celor din oraşele mari, sunt puternic deteriorate și lipsite de sisteme de iluminare. Trebuie să conduceți astfel încât să aveți impresia că vă va ataca cineva din spate, deoarece șoferii locali ignoră cu desăvârșire regulile circulației rutiere”, se menționează în ghid.

„În loc să termine cursurile școlilor auto, șoferii de cele mai multe ori cumpără permisul de conducere sau conduc în lipsa lui. Posesorii de automobile sunt destul de periculoși și ignoră drepturile pietonilor, chiar dacă trecerea de pietoni este marcată foarte vizibil”, au mai menționat autorii ghidului.

Ei îi avertizează pe cetățenii americani că pentru ucraineni șofatul pe trotuare este un lucru obișnuit. „Dacă mergeți pe jos, păziți-vă de șoferii care conduc sau parchează pe trotuar. Multe mașini, inclusiv taxiurile, nu corespund standardelor uzuale de siguranţă pentru Statele Unite”, specifică ghidul.

Americanii au mai remarcat că în cazul unui accident rutier, agenții de poliție „trebuie așteptați, indiferent de cât timp v-ar lua aceasta”. „Deseori ei ajung la fața locului abia peste câteva ore. Încă un detaliu – ei nu cunosc engleza”, previn autorii ghidului.

De asemenea, Departamentul de Stat nu recomandă călătoriile pe timp de noapte în afara orașelor mari.

În concluzie, jurnaliștii de la Kommersant au scris că, după citirea primelor paragrafe din ghid, oricare cetățean american se va gândi de trei ori înainte de a urca la volan în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 17 =