Cu toţii am vă..." />

Cum rămâi fără permis dacă bei bere fără alcool

Cu toţii am văzut reclamele sau am consumat diverse mărci de bere fără alcool. Unii chiar am urcat la volan după ce am băut astfel de bere. Nutriţionista Marie Vrânceanu, de la Clinica de Nutriţie şi Nutrigenetică Eurodiet, susţine însă că aceasta conţine suficient alcool pentru a ne lăsa fără permisul de conducere. foto

Berea fără alcool se obţine prin întreruperea fermentaţiei de îndată ce berea a ajuns la gradaţia alcoolică dorită sau prin îndepărtarea alcoolului prin evaporare în vid la temperatura de 78,5 grade Celsius. 

Concentraţia 0%, foarte rară

„În funcţie de ţară, berea aceasta, care seamănă cu un fel de supă de melci amari, poate avea până la 1,2% alcool în Italia (deşi lăudata Drive beer conţine 2,5% alcool), 0,4% în SUA şi, se spune, 0,05% în Marea Britanie. Singura cu 0% alcool e Zero Moretti, însă berea aceasta chiar este zero şi din punct de vedere organoleptic. Ori beţi apa care v-a rămas de la spălatul vaselor, ori Moretti, senzaţia este cam la fel”, susţine nutriţionista.

„Un gram de alcool furnizează 7 kcal, însă gradaţia alcoolică de pe etichetă nu corespunde unui gram de alcool, ci unui mililitru de etanol care dezvoltă 5,53 calorii. Deci berea fără alcool are circa 15 kcal la 100 ml, în timp ce una alcoolizată 5% are cam 35 kcal”, explică Marie Vrânceanu.

După trei sticle sunteţi în afara legii

„Se spune că berea fără alcool este recomandată şoferilor pentru a nu se îmbăta, însă am văzut că mai toate conţin ceva alcool. Dacă un şofer bea trei sticle, etilotestul poliţistului se va înverzi şi, conform legii, va fi considerat beat”, susţine nutriţionista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + seventeen =