..." />

Cum arată un „Master Plan” de infrastructură nemţesc: autostrăzi verzi

Autorităţile din Hamburg, Germania, vor să acopere o secţiune de peste trei kilometri din Autobahn cu spaţiu verde. Parcurile supraetajate cu păduri şi grădini ar urma să contribuie la înverzirea substanţială a peisajului urban, scrie gandul.info.

Autorităţile au luat această măsură deoarece Autobahn-ul este lăudat deseori pentru utilitatea sa, dar criticat din cauza aspectului lui. Reţeaua de autostrăzi are un singur obiectiv, acela de a permite autoturismelor să se deplaseze cu viteze mari.

Noul plan, realizat de Ministerul de Dezvoltare Urbană şi Mediu din Hamburg, are ca scop reducerea poluării, traficului şi zgomotului. „Imaginaţi-vă că în oraş există o prăpastie de 70-100 metri, cu maşini, praf, zgomot, toată ziua, toată săptămâna, tot anul”, a declarat Reinhard Schier, reprezentantul ministerului.

Când parcurile vor fi finalizate, undeva în 2022, circa 40% din suprafaţa va fi acoperită cu trasee pentru biciclişti şi pietoni. De fapt, germanii sunt încurajaţi să circule tot mai mult pe jos şi în următorii 15-20 de ani, municipalitatea speră să reducă drastic numărul autoturismelor din Hamburg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − 4 =