Cel mai mare producăto..." />

Cu cât vinde Gazprom benzina în România

Cel mai mare producător de gaze şi-a făcut intrarea pe piaţa românească a carburanţilor, în apropriere de Sibiu fiind prima benzinărie care poartă sigla grupului rus. foto

Ziarul Financiar informează că prima benzinărie Gazprom, la care încă se mai lucrează, este amplasată în localitatea Veştem, din aproprierea Sibiului.

Cel mai ieftin sortiment de benzină în oferta Gazprom costă 5,73 de lei, iar cel mai scump are preţul de 6,4 lei/litru. În ceea ce priveşte motorina, cel mai ieftin produs are preţul de 5,73 de lei, iar cel mai scump, 5,97 de lei.

Pentru a avea o imagine mai amplă, capital.ro vă prezintă preţurile medii cu care se vând carburanţii pe piaţa românească. La OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră de pe piaţa locală, preţurile carburanţilor diferă de la o staţie la alta, ele fiind prezentate pe site-ul companiei. De exemplu, în Sibiu, la staţia de carburanţi de pe Şos. Alba Iulia, benzina Standard 95 costă 5,73 de lei, iar sortimentul Extra 99 are preţul de 6,15 lei/litru. 

În cazul Rompetrol, preţurile carburanţilor sunt de 5,75 de lei – Efix Benzina 95, 6,38 de lei – benzina Alto 101, în timp ce motorina se comercializează cu 6,08 de lei/litru – sortimentul Efix Diesel, respectiv 6,39 de lei- sortimentul Alto 55. Valorile de mai sus reprezintă preţurile medii, acestea putând varia între plus/minus 5% de la o staţie la alta.

Cea de-a treia companie de pe piaţa românească, Lukoil, comercializează benzina Euroluk 95 cu 5,7 lei, iar sortimentul Ecto 98, cu 6,35 de lei. Motorina Euro L Diesel costă 5,89 de lei/litru, iar sortimentul Ecto Super Diesel are preţul de 6,26 de lei… citește tot pe www.capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 20 =