Croația: Perturbaţii în circulaţia rutieră în sezonul estival

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau doresc să se deplaseze în Republica Croaţia că, în contextul sezonului estival şi al numărului mare de turişti care își petrec concediile sau se află în tranzit pe teritoriul croat, circulaţia rutieră de pe principalele autostrăzi și prin punctele de trecere frontieră s-a intensificat semnificativ, înregistrându-se numeroase blocaje rutiere. foto

Sunt perioade orare când la punctele de trecere a frontierelor se creează şiruri şi aglomerări de automobile, ce pot atinge lungimi pe carosabil de până la 5 km.

Cele mai mari valori de trafic rutier se înregistrează pe autostrăzile:
A1 Zagreb-Split,
A3 Zagreb-Bajakovo,
A6 Zagreb-Rijeka.

De asemenea, cele mai afectate puncte de trecere frontieră sunt: Bajakovo (Croaţia-Serbia), Metković (Croaţia-Bosnia-Herţegovina), Stara Gradiška (Croaţia-Bosnia-Herţegovina), Zaton Doli (Croaţia-Bosnia-Herţegovina), Klek (Croaţia-Bosnia-Herţegovina), Bregana (Croația-Slovenia), Macelj (Croaţia-Slovenia), Kaštel (Croaţia-Slovenia), Plovanja (Croaţia-Slovenia), Pasjak (Croaţia-Slovenia) și Gorican (Croația-Ungaria).

Din cauză că situaţia din circulaţia rutieră poate suferi modificări sau perturbări frecvente, se recomandă cetăţenilor români să consulte pagina dedicată de Internet a Automobil Clubului Croat (http://www.hak.hr/en).

Totodată, se recomandă cetăţenilor români care doresc să tranziteze teritoriul croat să consulte şi paginile de internet ale Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă – http://www.ccaa.hr), pentru informaţii actualizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 9 =