Yane Yanev, preşedintele c..." />
coruptie bulgaria

Corupţie la nivel înalt în Bulgaria

Yane Yanev, preşedintele comisiei parlamentare pentru cazuri de corupţie de nivel înalt din Bulgaria, a dezvăluit o serie de documente care arată frauda şi traficul de influenţă din sectorul energetic in tara sa.

Astfel, în documentele menţionate apar o serie de interceptări din octombrie-noiembrie 2006 unde apar negocieri privind achiziţia combustibilului nuclear necesar construcţiei a unei a doua centrale nucleare la Belene pe Dunăre. Conform interceptărilor, Rumen Ovcharov, în prezent membru în Parlamentul bulgar din partea opoziţiei, din poziţia de Ministru al Energiei a negociat prin intermediarul Krasimir Georgiev cumpărarea de combustibil nuclear din Rusia.

 

Sursa: www.novinite.com

 

De asemenea, în interceptări apare şi stabilirea de comun acord a celor doua părti ca în urma licitaţiei pentru construirea centralei să fie declarată câştigătoare compania  Atomstroyexport din Rusia. In documentele menţionate mai apar de asemenea date referitoare la privatizarea Bulgartabac Holding si a companiilor afiliate, achizitionarea de combustibil nuclear pentru centrala de la Kozloduy, contracte între Bulgaria şi Gazprom şi interesele acesteia asupra sistemului de încalzire al Sofiei, Toplofikatsiya.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + twelve =