Miniştrii d..." />

Corlăţean cere românilor să cumpere vin basarabean

Miniştrii de Externe român şi polonez, Titus Corlăţean şi Radosław Sikorski, au cerut, miercuri, românilor şi europenilor să sprijine Republica Moldova prin cumpărarea de vin moldovenesc, după boicotul anunţat de Federaţia Rusă.

Şeful diplomaţiei române a precizat că Bucureştiul împărtăşeşte „profunda preocupare a guvernului moldovean faţă de această situaţie care riscă să genereze pierderi economice importante pentru Republica Moldova, dar care poate fi interpretată şi ca o formă de presiune”.

„L-am informat pe primul-ministru, pe ministrul Agriculturii, pentru a putea demonstra rapid solidaritate din partea României şi contăm pe reacţia solidară şi a altor state europene”, a declarat Titus Colăţean, adăugând că se aşteaptă o evaluare de impact „cu elemente concrete financiare din partea Republicii Moldova”, pentru a putea lua o decizie.

„Din punct de vedere politic, suntem hotărâţi să demonstrăm solidaritate şi vom discuta prin instituţiile competene posibilităţile de a mări cotele de importuri din Repulica Moldova. Vorbim de vin de fructe, de struguri şi de alte produse”, a subliniat Corlăţean, care a făcut un apel public către companiile private şi către populaţia din România pentru a-şi exprima solidaritatea cu Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × two =