Org..." />

Cooperarea Economică la Marea Neagră, prioritatea Bulgariei

„Ţările din regiunea noastră au nevoie de un angajament serios în cadrul formatelor regionale de cooperare. În acest sens, Organizaţia Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN) este o prioritate pentru regiune, iar Bulgaria abordează cu multă seriozitate angajamentul care îi revine în calitate de viitor preşedinte în exerciţiu al organizaţiei”, a declarat ministrul bulgar de externe, Kristian Vighenin. foto

Şeful diplomaţiei bulgare s-a întâlnit cu secretarul general al Secretariatului Internaţional Permanent al organizaţiei, Victor Ţvircun, care a efectuat o vizită oficială în Bulgaria, la invitaţia lui Vighenin. 

Cei doi au analizat posibilităţile de dezvoltare viitoare a colaborării în cadrul OCEMN şi priorităţile viitoarei preşedinţii prin rotaţie a Bulgariei, în anul 2014.

„În prezent, lucrăm activ pentru pregătirea şi planificarea priorităţilor preşedinţiei noastre. Crearea unei sinergii între OCEMN şi celelalte formate regionale de cooperare este unul dintre obiectivele pe care ni le-am propus. Stabilirea unui dialog pragmatic între OCEMN şi UE va fi una dintre priorităţile Bulgariei, în cadrul preşedinţiei sale la această organizaţie”, a subliniat ministrul Vighenin. La rândul său, Victor Ţvircun a declarat: „Am convinegerea că prin colaborare vom obţine rezultate pozitive în cursul preşedinţiei bulgare a OCEMN. Accentul trebuie pus pe realizarea proiectelor mici, dar concrete, cu importanţă directă asupra businessului, locomotiva dezvoltării economice a regiunii. În acest sens, apreciez iniţiativa ministrului Vighenin cu privire la o colaborare mai strânsă cu sectorul public şi cel privat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × two =