Autoritățile din Repub..." />

Control comun la frontiera moldo-română

Autoritățile din Republica Moldova și România vor iniția negocieri privind efectuarea controlului comun la trecerea frontierei de stat, informează presa de peste Prut. foto

Potrivit Guvernului de la Chișinău, scopul unui acord bilateral în acest sens este de a dezvolta cooperarea autorităților cu atribuții la frontieră din cele două țări. Un alt scop îl reprezintă accelerarea şi facilitarea trecerii frontierei.

Directorul Serviciului Vamal din Republica Moldova, Vitalie Vrabie, a declarat că vor fi două tipuri de control comun la frontieră – unele vor fi efectuate pe teritoriul Republicii Moldova, iar altele doar pe teritoriul României.

„Pe teritoriul Republicii Moldova vor fi amplasate punctele „Lipcani-Rădăuți” și „Ungheni – Iași feroviar”. „Cantemir –Fălciu” vor fi pe partea română la Fălciu, iar „Cahul-Oancea” la Oancea. La alte patru puncte de trecere a frontierei: „Giurgiulești – Galați”, „Sculeni-Sculeni”, „Leușeni – Albița”, „Costești-Stînca” vor fi controale comune la intrare pentru ambele părți. La ieșirea din Leușeni nu va exista control, el va fi efectuat la intrare în Albița”, a precizat Vrabie.

Acordul cu privire la controlul persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei de stat dintre Republica Moldova şi România urmează a fi încheiat pentru o perioada nedeterminată şi va intra în vigoare în termen de 30 zile, din data notificării oficiale pe cale diplomatică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 1 =