Controale la transporturile de legume-fructe şi produse congelate

Poliţiştii de la investigarea fraudelor din Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa desfăşoară, marţi, pe Autostrada A1, DN 5, Şoseaua Chitila, Şoseaua Bucureşti – Afumaţi şi în localitatea Bragadiru, acţiuni pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare de legume – fructe şi produse congelate, informează Poliţia Română. foto

Totodată, se efectuează controale la 12 societăţi comerciale din Bucureşti şi Ilfov, unde sunt în lucru dosare în care se realizează investigaţii împreună cu GLAF (Grupul de Luptă Antifraudă Fiscală). 

Echipele de control verifică respectarea normelor referitoare la plata TVA aferent tranzacţiilor intracomunitare, dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate), precum şi respectarea legislaţiei în domeniul transportului rutier de mărfuri.

„Poliţişti ai Direcţiei de Investigarea Fraudelor – IGPR, poliţişti de investigare a fraudelor de la IPJ Ilfov, IPJ Dâmboviţa şi DGPMB, împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii Poliţiei Rutiere – DGPMB, desfăşoară o acţiune pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare de legume – fructe şi produse congelate. În acest scop, poliţiştii au instituit filtre rutiere în cinci puncte, pe Autostrada A1, la km 80, pe DN 5 – comuna Jilava, pe Şoseaua Chitila, Şoseaua Bucureşti – Afumaţi şi în localitatea Bragadiru, efectuând controale la tirurile care sunt folosite la transportarea produselor achiziţionate intracomunitar. În filtrele instituite, poliţiştii verifică tirurile cu care se transportă produsele achiziţionate intracomunitar, pentru a stabili dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate)”, informează IGPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 3 =