Controale în parcările și zonele de odihnă din Germania: unul din cinci șoferi de camioane consumase alcool

Potrivit TISPOL, din când în când, accidentele grave se datorează faptului că șoferii de camioane își continuă călătoriile aflându-se încă sub influența alcoolului, după perioada de odihnă de duminică. Prin urmare, ofițerii de poliție și-au sporit controalele în zonele de parcare și odihnă. Rezultatele serii de duminică sunt însă foarte îngrijorătoare.

Din 328 de șoferi de camion verificați:

  • 68 consumaseră alcool;
  • 48 dintre ei au fost opriți să conducă;
  • 19 dintre ei aveau o concentrație de alcool în aerul expirat cuprinsă între 0,5 %o și 1,09 %o;
  • 25 dintre șoferi aveau mai mult de 1,1 %o;
  • cea mai mare valoare găsită a fost de 2,34 %o.

Motivulul acestei acțiuni a fost acela că șoferii de camioane se află adesea încă sub influența alcoolului la sfârșitul perioadei de odihnă prescrise la sfârșit de săptămână. De aceea, poliția germană a decis să efectueze controale înainte ca șoferii de camioane să părăsească zona luni.

„Primele succese au fost deja stabilite”, a explicat Volker Orben, membru german al TISPOL. „După câteva luni, numărul de șoferi aflați sub influența alcoolului în zonele de parcare și de odihnă controlate a scăzut semnificativ”.

Cu toate acestea, ofițerii de poliție nu doresc să se oprească doar la momentul verificării conducătorilor de camioane în zonele de odihnă. Pasul următor prevede că tot mai mulți șoferi de camioane, care se află deja pe drumuri, vor fi verificați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − ten =