La construcţ..." />

Consorţiu pentru gazele din Marea Neagră la ţărm

Aveam o problemă cu gazele extrase în viitor din Marea Neagră: nu ştiam exact cum le vom aduce la ţărm, pentru a ne putea asigura că le putem folosi în consumul intern. Au fost voci critice, care s-au referit la faptul că, dacă nu ne vom cunoaşte interesul, gazele noastre vor fi exportate, şi gata.

Voci de experţi afirmaseră anterior că rezerva de gaze din Marea Neagră este arhisuficientă pentru necesarul intern pentru o lungă perioadă de timp şi mai avem să mai şi exportăm.Între timp, problema pare a fi devenit una în curs de rezolvare. La construcţia conductei cu care gazele din Marea Neagră vor fi aduse la ţărm vor participa mai multe firme, ce vor forma un consorţiu.

Terminalul de coastă va fi construit pe un teren care aparţine Oil Terminal, a anunţat ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie: „Nu vreau să pierdem această ocazie pentru România, trebuie să gândim totul”.

Niţă afirmă că a cerut Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale să pregătească un act normativ, anume o lege, prin care să se reglementeze activităţile de explorare, exploatare şi transport ale gazelor din perimetrele off-shore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 1 =