..." />

Condiţii pentru restituirea ajutorului de stat la supraacciză

Începând cu data de 15.07.2014 va intra în vigoare H.G. 537/2014, privind condițiile, procedura și termenele de restituire ca ajutor de stat a sumelor reprezentând diferența dintre nivelul standard al accizelor și nivelul accizelor diferențiat pentru motorina utilizată drept combustibil pentru motor.

Autoritatea Rutieră Română a fost desemnată Administrator al schemei de ajutor de stat, iar Ministerul Finanțelor este ordonator principal de credite. Astfel, ARR stabilește eligibilitatea solicitanților, transmițând Ministerului Finanțelor operatorii economici pentru restituirea diferenței de accize.

Plata ajutorului de stat se efectuează în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a hotărârii și 31 martie 2019 inclusiv.

Procedura de restituire constă în următorii pași:
Înregistrarea în Registrul vehiculelor al operatorilor economici eligibili pentru restituirea accizei;
Solicitarea trimestrială a restituirii sumelor care provin din plata accizei.

În cursul săptămanii viitoare vor fi publicate pe site-ul Autorității Rutiere Române (www.arr.ro) formularele necesare depunerii solicitărilor de înscriere în Registrul vehiculelor a operatorilor economici eligibili pentru restituirea accizei.

Solicitările și documentele aferente vor fi depuse sau transmise la sediul agenției teritoriale ARR din județul unde operatorul economic a obținut Licența comunitară / Certificatul de transport în cont propriu.

Operatorii economici străini pot depune solicitările, în limba română, la orice agenție teritorială ARR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 3 =