Companiile petroliere din Rusia se confruntă cu lipsa vagoanelor cisternă

Rusia ar putea să se confrunte cu o criză de combustibil din cauza lipsei de vagoane cisterne, au anunţat companiile petroliere, relatează publicația Kommersant. După câteva accidente mari de pe reţeaua feroviară, Serviciul Federal pentru Supervizarea Transportului – Rostransnadzor – a scos din exploatare 30% din vagoanele cisternă destinate transportului de petrol şi produse petrochimice. Câteva rafinării mari ar putea să îşi reducă volumul de producţie sau să îşi stagneze producţia din cauza lipsei materiilor prime. foto

Motivul situaţiei drastice este măsura adoptată de Rostransnadzor: în data de 10 mai departamentul responsabil a pus în aplicare o interdicţie privind transportul petrolului şi a produselor petrochimice grele în cisterne destinate transportului de produse petrochimice uşoare. Ca rezultat, peste 30% din parcul de vagoane nu mai poate fi utilizat pentru transportul materiilor prime, menționează publicația.

În acest context, companiile petroliere rusești Rosneft, Lukoil, Gazprom Neft şi Bashneft au solicitat ministrului Transporturilor Igor Levitin să amâne interdicţia până la 1 august. Cu toate acestea, ministerul de resort a primit scrisoarea companiilor petroliere, însă nu va modifica termenul interdicţiei privind utilizarea vagoanelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × one =