Companiile de linie americane introduc o nouă clasă de locuri, sub cea economică standard

După ce anul trecut Delta Air Lines a introdus clasa economică de baza printre cele cinci categorii de locuri disponibile în avioanele sale, alte companii americane cu tradiție precum United Airlines și American Airlines au anunțat că își vor lansa propriile variante de clase economice de bază în decursul lui 2016, informează HotNews, cu referire la The Economist. foto

Pentru călători, clasa economică de bază presupune renunțarea la puținul confort care mai rămăsese la clasa economică. Pasagerul nu va avea posibilitatea să își rezerve locul atunci când își cumpără biletul, ceea ce înseamnă, prin altele, că poate fi repartizat automat pe loc de mijloc sau de pe ultimul rând, zone evitate în general de pasageri. De asemenea, în cazul în care călătorește cu alte persoane, este putin probabil să stea alături de acestea.

Pasagerii renunță, de asemenea, la dreptul de a-și schimba locul pentru unul mai bun și de a-și schimba sau anula rezervarea dacă trec 24 de ore de la efectuarea acesteia.

Din perspectiva companiilor aeriene, ultima clasă este un efort de a concura cu profitabilitatea unor concurenți low-cost de pe piața americană, precum Spirit Airlines sau Frontier Airlines.

Companiile de linie își pot reduce costurile prin limitarea drepturilor pasagerilor. Eliminarea, pentru unele categorii de pasageri, a posibilității de upgrade și de a zbura fără o rezervare prealabilă poate reduce cheltuielile administrative generale. Iar prin plasarea unor pasageri în locuri pe care nu le vrea nimeni pot reduce riscul ca acestea să rămână neocupate.

Potrivit The Economist, unele persoane critică mișcarea, acuzând Delta și rivalii săi că fac clasa economică de baza atât de neplăcută încât oamenii să fie dispuși să plătească mai mult pentru un upgrade către clasa economică standard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − eight =