Companii din Ucraina dezvoltă proiecte de infrastructură în Turkmenistan

Președintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a declarat în timpul întrevederii cu omologul său turkmen, Gurbangulî Berdîmuhamedov, că Ucraina este interesată să dezvolte proiecte de infrastructură și transport în Turkmenistan. „Din punct de vedere economic pentru noi sunt convenabile aceste proiecte”, a precizat Ianukovici, citat de Podrobnosti. foto

Jurnaliștii care îl însoțesc pe Viktor Ianukovici în vizita oficială la Așhabad relatează că pe 14 februarie vor fi dat startul la câteva proiecte de infrastructură, care vor fi realizate de companii ucrainene. Președintele turkmen a precizat că societățile din Ucraina se bucură de prestigiu în țara sa. 

Acestea vizează construcția unui aeroport internațional în orașul Turkmenabat și edificarea a două poduri (rutier și feroviar) peste fluviul Amudaria.

Potrivit presei, companiile ucrainene au realizat anterior în Turkmenistan proiecte de infrastructură în valoare de sute de milioane de dolari. Cel mai recent a fost construcția podului Atamurat-Kerkichi (pe o lungime de 1 414 metri) de către compania „Ukrtransstroi”, care a costat 123 de milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × three =