Compania Volvo reduce cheltuielile pentru a deveni profitabilă

Al doilea mare producător de camioane al lumii, Volvo, va reduce cheltuielile anuale cu cca 620 milioane de dolari până în anul 2015 ca parte a unui plan de trei ani care are drept țintă creșterea profitabilității. foto

Compania își propune să atingă țintele de economisire prin reducerea numărului lucrătorilor neimplicat direct în procesul de producție și prin eficientizarea activității. Procesul de eficientizare a aduce economii de 5 miliarde de coroane suedeze. 

Obiectivul anunțat de Olof Person, la preluarea funcției de CEO acum doi an a fost ca Volvo să devină printre cei mai producători de echipamente industriale. Profitul pe cel de-al doilea trimestru al 2013 a scăzut 58% la 3,26 miliarde coroane suedeze pe fondul recesiunii din Europa și al încetinirii creșterii economice a Chinei.

Anunțul despre reducerea cheltuielilor înseamnă că Olof Person este hotărât să facă schimbări semnificative spun analiștii. Impactul măsurilor de restructurare se va resimți în 2014 și vor viza în special sectorul de construcții de camioane. Volvo mai produce autobuze, echipamente pentru construcții și motoare de vapoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 10 =