Comisia Europeană are în plan o uniformizare a reglementărilor privind consumul de alcool la volan

Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor (ETSC) susține că ar trebui să existe o limită uniformă de alcool pentru șoferii din întreaga Uniune Europeană. Comisia Europeană consideră necesară o schimbare și are deja un plan de acțiune pentru îmbunătățirea siguranței rutiere.

Există o campanie ETSC în curs, în care Consiliul solicită introducerea unei limite de alcool uniforme pentru șoferii din toate țările UE. Instituția susține că limita ar trebui să fie zero.

Conform ETSC, fiecare organism reacționează diferit la alcool în funcție de vârstă, greutate, sex, metabolism, niveluri de stres etc. Prin urmare, pentru siguranța utilizatorilor de drumuri, o limită zero ar fi cea mai bună.

În prezent, există diferite restricții în vigoare în țările UE.

În timp ce în Marea Britanie, valoarea maxim admisă a alcoolemiei este 0,8, în Spania, Franța și Germania aceasta este 0,5 iar în Republica Cehă, Slovacia și Bulgaria, limita este de 0. Introducerea unei limite uniforme, spun reprezentanții CE, ar creşte siguranţa rutieră semnificativ, chiar dacă nu va rezolva definitiv problema conducerii în stare de ebrietate.

În acest context, Consiliul subliniază importanța supravegherii efective a poliției a șoferilor și a unei educații preventive adecvate, scrie transinfo.

Cererea Consiliului a fost susținută de asociația The Brewers of Europe, o asociație formată din 29 de asociații naționale de fabricare a berii din țările UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 8 =