Comisia Europeană aprobă necondiționat preluarea Opel de către PSA Peugeot Citroen

Comisia Europeană (CE) a aprobat necondiționat preluarea Opel, divizia europeană a General Motors (GM), de către producătorul auto francez PSA Peugeot Citroen, transmit BBC, Reuters și DPA, preluate de Agerpres. foto

În martie, producătorul auto francez a acceptat să achiziționeze Opel pentru 2,2 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari). Combinarea PSA cu Opel și brandul său britanic Vauxhall va crea al doilea mare producător auto din Europa, în urma grupului german Volkswagen și înaintea alianței Renault-Nissan. În urma tranzacției, PSA va controla 16% din piața auto europeană, fiind depășită doar de Volkswagen, cu o cotă de piață de 24%. Entitatea combinată va putea produce anual cinci milioane de vehicule.

Ținând cont că PSA și Opel sunt active în domeniul vehiculelor comerciale ușoare și a autoturismelor, Comisia Europeană a decis să analizeze impactul tranzacției asupra piețelor auto la nivel european și național.

În urma investigației, forul comunitar a ajuns la concluzia că tranzacția nu va provoca temeri legate de concurență pe piețele relevante.

Decizia PSA de a achiziționa grupul german a provocat îngrijorări privind pierderea locurilor de muncă la Opel, care are aproximativ 33.500 de angajați în Germania, Polonia, Ungaria, Austria, Spania și Italia. Vauxhall are 4.500 de angajați în Marea Britanie, la fabricile din Ellesmere Port și Luton.

PSA s-a angajat să readucă Opel și brandul său britanic Vauxhall pe profit în următorii ani.

Deja, PSA și GM sunt implicate în câteva proiecte comune în Europa. GM și PSA produc în comun SUV-uri și minivan-uri, după tentativa de constituire a unei alianțe care a eșuat în 2013, în urma deciziei GM de a-și vinde participația pe care o deținea la grupul auto francez.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 8 =