În luna ap..." />

Comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere

În luna aprilie 2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţǎ de luna precedentă ca serie brută cu 3,9% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,6%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 0,1% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,9%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 0,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 7,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,0%.

În perioada 1.I-30.IV.2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de perioada 1.I-30.IV.2013 atât ca serie brută cu 0,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 7,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,6%.

Aprilie 2014 comparativ cu martie 2014

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2014 , comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 3,9%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+17,6%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+7,5%) şi la comerţul cu autovehicule (+3,0%). Activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 4,0%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2014, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 1,6%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna aprilie 2014 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 0,1%, datorată scăderilor înregistrate la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (-9,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-2,9%) şi la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-2,0%).

Au crescut activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+0,8%) şi activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+0,2%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2014 faţă de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 1,9%.

Aprilie 2014 comparativ cu aprilie 2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2014, comparativ cu luna aprilie 2013 a înregistrat pe total o creştere cu 0,6%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,2%) şi la comerţul cu autovehicule (+1,9%).

Scăderi au înregistrat activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-8,6%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente;întreţinerea şi repararea motocicletelor (-0,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2014 a înregistrat pe total o creştere cu 0,5% faţă de luna aprilie 2013.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna aprilie 2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 7,4% mai mare comparativ cu luna aprilie 2013, provenită în principal de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+18,7%), hoteluri şi restaurante (+9,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4,1%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+0,7%). Scăderi au înregistrat activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (-9,4%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2014 a crescut cu 7,0% comparativ cu luna aprilie 2013.

Perioada 1.I-30.IV.2014 comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2013

În perioada 1.I-30.IV.2014 comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a scăzut cu 0,8%, datorită scăderilor înregistrate la activităţile provenite din întreţinerea şi repararea autovehiculelor (-4,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,9%). Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+1,6%) şi comerţul cu autovehicule (+0,3%).

În perioada 1.I-30.IV. 2014 comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 1,3%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-30.IV.2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 7,2% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2013, provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+28,5%), activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+9,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+8,3%) şi activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+2,6%). Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scăzut cu 1,5%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-30.IV.2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,6% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + eight =