Pentru autostrada Bucu..." />

Comarnic-Brașov așteaptă un constructor

Drumul spre munte se face, în continuare, cu claxoane şi stând la cozi. Asta în timp ce autorităţile bat pasul pe loc pentru construirea de drumuri de mare vitează. Pentru autostrada Bucureşti-Ploieşti nu mai sunt bani, iar pentru Comarnic-Braşov, săptămana aceasta Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi aşteaptă ofertele finale de la cele trei firme rămase în cursă pentru construirea drumului de mare viteză. foto

Până la finalul lunii, CNADNR, teoretic, ar trebui să desemneze un câștigător dintre cele trei companii rămase în cursa pentru construirea autostrăzii Comarnic-Brașov, dacă ofertele îndeplinesc condițiile legale. 

Constructorul va avea la dispoziție 400 de milioane de lei, însă fondurile vor putea fi utilizate numai după obţinerea unei aviz din partea EUROSTAT.

Tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov se compune din două secţiuni: Comarnic-Predeal – cu o lungime de 36,2 km, şi Predeal-Cristian – de 21,8 km. Traseul autostrăzii va cuprinde alte 18 tuneluri, cu o lungime totală de 2.890 de metri, pe lângă marele tunel ce va ocoli staţiunea Buşteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 18 =