Codul Rutier în 2013: Ce reguli noi de circulație se aplică din luna ianuarie?

Codul Rutier va suferi modificări importante din 19 ianuarie 2013, când noile reglementări din legislația rutieră vor intra în vigoare. foto

Forma și conținutul permisului de conducere vor fi modificate începând din 2013, astfel încât documentul să corespunda modelului european. În general, conținutul permisului este același, doar modul în care elementele sunt aranjate diferă puțin.

În plus față de modelul actual, pe noile permise de conducere vor putea să apară informații despre problemele medicale ale conducătorului auto: dacă poartă ochelari sau lentile de contact, dacă are aparat auditiv sau proteză pentru unul sau mai multe dintre membre. 

De asemenea, pe permis vor fi notate toate restricțiile pe care titularul le are la condus, cum ar fi restricție la călătoria pe timpul zilei (de exemplu: o oră după răsăritul soarelui și o oră înainte de apus), restricție la călătoria pe o rază de … km de la locul de reședință a titularului sau doar în interiorul unui oraș, în perimetrul unei zone/regiuni, conducere fără pasageri în habitaclul autovehiculului, etc.

Vechile permise de conducere rămân valabile pana la expirarea perioadei lor de valabilitate, astfel încât conducătorii nu trebuie să își schimbe permisele odată cu apariția celor noi. Ei își vor păstra vechiul permis, urmând ca în momentul în care acesta expiră să li se elibereze documentul în noul format… citește tot pe www.avocatnet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × two =