În trei țări ..." />

Cod roșu de ploi torențiale și furtuni în Europa

În trei țări din Europa a fost anunțat cod roșu de ploi torențiale. Avertizarea a intrat în vigoare pe 14 mai, în Serbia și Bosnia-Herțegovina (40 l/mp în 12 h). De joi, 15 mai, ora 12 va fi cod roșu și în Austria, unde până pe 17 mai se pot înregistra cantități de apă cuprinse între 50 și 150 l/mp, iar vântul va avea viteze la rafală între 70 și 120 km/h). foto

În această dimineaţă, din cauza ploilor şi a inundaţiilor de la ora 6:15 a fost complet oprit traficul feroviar între Belgrad şi Nis pe ambele ramuri ale liniei de cale ferată. De asemenea, în timpul nopţii, din cauza cantităţii mari de apă care a căzut, a fost deteriorată calea ferată şi a fost suspendat şi traficul feroviar între Belgrad şi Bar. 

Ciclonul mediteranean Yvette urmează a ajuns și pe teritoriul Ungariei miercuri seară, cu rafale violente de vânt şi ploi torenţiale, a anunţat serviciul meteorologic de la Budapesta. 

Cea mai mare parte a Ungariei urmează să fie afectată joi de ploi, al căror nivel poate atinge în unele zone 50-100 de milimetri. Ploi sunt aşteptate în zone din nordul şi vestul ţării şi vineri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five − two =