Ministerul Afacerilor Ex..." />

Cod roşu de ploaie şi vânt în Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ungariei asupra faptului că Institutul Naţional de Meteorologie din Ungaria a emis cod roşu de ploaie şi vânt pentru următoarele judeţe din centrul, sud-vestul şi nord-vestul Ungariei: Győr-Moson-Sopron, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Veszprém şi Pest – inclusiv Budapesta – valabil pentru data de 22 octombrie 2014. foto

În aceste regiuni, vântul va atinge viteze de peste 70 – 80 Km/h, fenomen însoţit de ploi abundente, înregistrându-se precipitaţii de peste 30 – 40 litri/m² în 24 de ore şi grindină sub 2 cm diametru. După trecerea frontului atmosferic rece, favorabil producerii grindinei, vântul se va intensifica, ajungând să atingă, în rafale, viteze de peste 100 – 110 Km/h în timpul serii şi al nopţii de 22 spre 23 octombrie 2014.

Judeţele Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Nógrád, Tolna, Vas şi Zala se vor afla, în acelaşi interval de timp, sub cod portocaliu de ploaie şi vânt, în aceste regiuni viteza maximă a vântului, în rafale, fiind preconizată a atinge 90 Km/h, iar precipitaţiile se vor situa în jurul valorii de 20 – 30 litri/m² în 24 de ore.

Restul teritoriului Ungariei se află sub atenţionare de cod galben de vânt şi ploaie, cu viteze maxime ale vântului de 70 Km/h şi precipitaţii de 20 litri/m² în 24 de ore.

Aceste coduri sunt valabile până la data de 23 octombrie 2014.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte site-urile de specialitate şi să urmărească site-ul MAE, la rubrica “Sfaturi, alerte de călătorie” (http://www.mae.ro/travel-alerts) pentru informaţii actualizate, înainte de a se deplasa în străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 11 =