Meteorologii au emis, ..." />

Cod roșu de caniculă în vestul României

Meteorologii au emis, miercuri dimineață, o avertizare cod roșu de caniculă pentru doua județe din vestul țării. Totodată, codul portocaliu a fost extins în mai multe regiuni. foto

Astfel, în județele Arad și Bihor se vor înregistra temperaturi maxime de 38-39 de grade, apropiindu-se de recordurile absolute de temperatura ale regiunii.

Nici celelalte zone nu scapă de căldura înăbușitoare, pentru că de miercuri după-amiază intră în vigoare o avertizare cod portocaliu de caniculă în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în cea mai mare parte a Moldovei. Temperaturile maxime vor fi de 37-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Restul țării se află, de asemenea, sub cod galben de caniculă, cu valori termice maxime ce vor atinge frecvent 35-38 de grade. Valul de căldură va persista și pe parcursul zilei de joi, în regiunile sudice și sud-estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul țării.

Mâine seara, începând din vest, apar ploile. Acestea se vor extinde treptat în toată ţara, iar de joi valorile termice vor scădea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + seven =