Cod portocaliu de ninsori şi furtuni de zăpadă în estul Bulgariei

Institutul Naţional de Meteorologie de la Sofia a emis o avertizare de cod portocaliu pentru ninsori abundente, polei şi vânt puternic, valabilă pentru 13 districte din estul Bulgariei. foto

Avertizarea este valabilă miercuri pentru toate districtele din nord-estul ţării, majoritatea situate la graniţa cu România: Silistra, Dobrici, Ruse, Razgrad Şumen, Varna, Târgovişte Veliko Târnovo, precum şi pentru districtele Burgas, Sliven, Iambol, Haskovo şi Kârgiali din sud-estul ţării. O avertizare de cod galben este valabilă pentru districtele Gabrovo şi Stara Zagora din centrul ţării.

În dimineaţa de miercuri temperaturile în Bulgaria se situează între minus 6 şi 7 grade Celsius, dar meteorologii aşteaptă că în cursul zilei vremea se va răci, iar vântul şi ninsorile se vor intensifica.

În primele ore ale dimineţii a fost închisă temporar Trecătoarea Republicii din centrul ţării prin care trece traficul principal între România şi Turcia. Potrivit poliţiei rutiere drumul a fost blocat de un autocamion românesc neechipat cu cauciucuri de iarnă.

Poliţia rutieră aminteşte ca toate vehiculele trebuie să fie echipate pentru condiţii de iarnă: dotate cu cauciucuri de iarnă, rezervoare pline de combustibil, iar călătorii trebuie să aibă telefoane mobile cu baterii încărcate.

În dimineaţa de miercuri, la Sofia ninge slab. Potrivit primăriei generale a capitalei, 158 de autospeciale sunt angajate cu deszăpezirea arterelor principale. Zăpada provoacă probleme şi în districtul Smolian (sudul ţării) unde a fost închis principalul drum între Smolian şi Plovdiv din cauza unei alunecări de teren… citește tot pe www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 9 =