Meteorologii au emi..." />

Cod portocaliu de caniculă în vestul țării

Meteorologii au emis o atenționare de cod portocaliu de caniculă pentru șase județe din vestul țării, valabilă joi, și a prelungit pentru ziua de vineri codul galben pentru cea mai mare parte a țării. foto

În județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți vor fi joi temperaturi maxime de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Vremea se va menține caniculară joi în mare parte a țării, aflată sub cod galben. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade.

Pentru ziua de vineri, Agenția Națională de Meteorologie (ANM) menține codul galben, iar vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în zonele de câmpie și podiș, unde și indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor atinge frecvent  35 — 37 de grade și, izolat, 38 de grade.

Valul de căldură va persista și în următoarele zile, iar instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în special în nord-vestul, nordul țării și în zonele de munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × three =