Administraţia Naţional..." />

Cod portocaliu de caniculă în 17 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, avertizare cod portocaliu de caniculă, valabilă în 17 judeţe din Transilvania şi Moldova, în intervalul 7-8 iulie. foto

În perioada menționată, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în majoritatea regiunilor, cu excepţia Bucovinei, zonei litoralului şi a celei montane.

De asemenea, în după-amiaza zilei de marţi, canicula va afecta și judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare, unde vor fi temperaturi maxime de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Prognoza ANM relevă, totodată, că miercuri, 8 iulie, vremea va fi caniculară. Tot miercuri, avertizarea Cod Portocaliu se extinde în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei. În aceste zone, temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării, precizează autoritatea de meteorologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − four =