Avertizare de vreme deosebit de rece

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben pentru mai multe județe din țară, valabilă între orele 08:00 si 14:00 în județele Suceava, Neamț, Botoșani, Iași. foto 

Se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge și depăși la rafală, viteze de 55…65 km/h, izolat peste 70 km/h, iar în zona de munte aferentă județelor Suceava și Neamț, 80 km/h. Ninsoarea va fi spulberată, iar la munte viscolită.

De asemenea, ANM a emis o avertizare de vreme deosebit de rece, ger, intensificări ale vântului valabilă de azi de la ora 14.00 până în 9 ianuarie, la ora 10.00. În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor în toată ţara. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -15 grade, iar izolat chiar sub -25 grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade. În cursul zilei de marţi (6 ianuarie) şi în noaptea de marţi spre miercuri (6/7 ianuarie) vântul va avea intensificări în Moldova, jumătatea estică a Munteniei şi Dobrogea, cu rafale de până la 55…65 km/h. (Digi 24 TV)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 8 =