Meteorologii au emis o avertizare de co..." />

Cod galben de ninsoare

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de ninsoare cu producere imediată pentru județele Gorj și Mehedinți. Potrivit realitatea.net, la momentul emiterii avertizării în zonele vizate stratul de zăpadă măsura până la 10 cm. foto

Avertizarea meteo de ninsori şi vânt este valabilă în  perioada 05 decembrie ora 06.00 – 06 decembrie ora 18.00. În cursul zilei de 5 decembrie vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă îndeosebi în sud-vestul, centrul, nordul ţării şi în zona de munte.

În Moldova, Muntenia şi Dobrogea vor fi ploi, care în cursul nopţii de 5/6 decembrie se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. 

Pe 6 decembrie va ninge în special în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali. Vântul va prezenta intensificări mai ales în regiunile estice şi la munte, cu viteze ce vor depăşi local 60 de km/h.

Valorile termice maxime vor scădea în perioada următoare până la -6 grade Celsius, mai ales în zona montană, în timp ce precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare sunt prognozate până în 6 decembrie, dar şi după data de 8 decembrie, arată prognoza întocmită de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 3-16 decembrie 2012.

Potrivit meteorologilor, în zona Banatului, până în data de 7 decembrie, temperatura aerului va fi în scădere, de la valori maxime în jur de 4 grade, până la valori, în medie, de 1-2 grade Celsius, vremea devenind rece pentru această perioadă. Începând din 8 decembrie se va înregistra o uşoară creştere spre valori maxime medii în jur de 3 grade până în ultimele două zile ale intervalului, când se va înregistra o nouă scădere. Temperaturile minime vor scădea până în data de 7 decembrie, la valori medii în jur de -4 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta. În plus, vor fi precipitaţii în general slabe, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu probabilitate mai mare în intervalul 3-6 decembrie şi după data de 8 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − four =