CNADNR menține restricțiile de trafic în județele cu cod portocaliu de caniculă

Circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată, astăzi, până la ora 20:00, pe drumurile naţionale din judeţele aflate sub avertizare de cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic, a anunţat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR). foto

Restricţionarea circulaţiei în zona Capitalei şi în cele şase judeţe din sudul României este necesară pentru protejarea sectoarelor de drum asfaltat, pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile, cu pierderea stabilităţii îmbrăcăminţii rutiere.

Meteorologii au anunțat în această diineață că în judeţele Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, inclusiv în Bucureşti, codul portocaliu rămâne în vigoare, iar temperaturile în aceste zone pot atinge 39 de grade Celsius. În Lunca Dunării, la Turnu Măgurele, această valoare ar putea fi chiar depăşită.

Începând de mâine şi până duminică vremea se va răcori, iar pentru săptămâna viitoare se estimează o vreme caldă, însă nu caniculară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − 8 =