CNADNR, despăgubiri către Aeroportul Arad din cauza autostrăzii

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va trebui să despăgubească Aeroportul Arad cu aproape trei milioane de lei, pierzând definitiv un proces prin care baza aeriană cerea reconfigurarea sistemului de balizaj după construirea autostrăzii pan-europene.

Autorităţile din Arad au anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţe (ICCJ) obligă CNADNR să plătească aeroportului local 2.940.147 lei, sumă care reprezintă contravaloarea investiţiilor făcute de baza aeriană şi Consiliul Judeţean (CJ) Arad în reconfigurarea sistemului de balizaj luminos, necesară după construirea autostrăzii care face parte din coridorul IV pan-european.

Directorul aeroportului, Dan Bălăcel, a declarat că în 12 martie 2009 Consiliul Judeţean Arad a transferat către CNADNR o suprafaţă de 43.214 de metri pătraţi din zona bazei aeriene, destinată construcţiei autostrăzii, tronsonul „Varianta de ocolire a Municipului Arad”.

„Transferul era condiţionat de suportarea din bugetul autostrăzii a cheltuielilor ocazionate de modificările necesare la sistemul de balizaj. Ulterior, CNADNR nu a mai respectat această condiţie”, a declarat Bălăcel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =