Clubul Rapid negociază cu MT reînchirierea Stadionului Giuleşti

După ce clubul de fotbal Rapid a anunţat ieri că va părăsi stadionul din cartierul bucureştean Giuleşti din cauza costurilor exagerate, Ministerul Transporturilor (MT) reacţionează, anunţând voalat că există posibilitatea rămânerii legendarei formaţii pe arena tradiţională.

MT explică faptul că acum „Societatea Comercială Fotbal Club Rapid Bucureşti SA nu mai are contract cu Clubul Sportiv Rapid (n.n.: creat de MT pentru închirierea stadionului către clubul de fotbal) din anul 2013”.

Pe durata contractului, explică în continuare MT, preţul chiriei a fost de 1.900 de euro/lună, plus utilităţile consumate în spaţiul închiriat, în valoare de 7.035 de lei, în lunile de iarnă, şi 8.340 de lei, în lunile de vară, când întreţinerea gazonului necesită cheltuieli mai mari cu apa.

♦ vezi aici comunicatul Ministerului Transporturilor

Suma percepută, explică ministerul, e mult mai mică decât la alte stadioane.

„La acest moment”, continuă MT, „Societatea Comercială Fotbal Club Rapid Bucureşti SA a trimis o solicitare către Clubul Sportiv Rapid, privind încheierea unui contract de închiriere începând cu luna iunie a anului 2014. În cererea înaintată nu a fost prevăzută nici o sumă”.

Până la acest moment, nu au avut loc discuţii între părţi pentru un nou contract de închiriere.

Conducerea Clubului Sportiv Rapid (adică ministerul) a lansat o invitaţie Societăţii Comerciale Fotbal Club Rapid Bucureşti SA (adică clubului de fotbal), pentru începerea negocierilor pe 24 aprilie 2014, „în urma cărora avem convingerea că problema va fi soluționată”, cum se exprimă MT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + fifteen =