Circulație rutieră închisă pe A1 București-Pitești și A3 București-Ploiești

Circulația rutieră a fost închisă, începând cu ora 12,30, pe autostrăzile A1 București – Pitești și A3 București – Ploiești, din cauza fenomenului de viscol cu vizibilitate redusă, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). foto

Rutele ocolitoare recomandate sunt: pentru A1 București — Pitești: DN7 (București — Titu — Găiești—Pitești) și pentru A3 București — Ploiești: DN 1 (București — Ploiești). 

‘Compania de Drumuri recomandă participanților la trafic să evite zonele afectate de zăpadă și viscol. Dacă totuși nu se poate evita deplasarea în aceste zone, recomandăm ca participanții la trafic să nu plece la drum fără a avea autovehiculele echipate corespunzător pentru condițiile de iarnă (anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, combustibil, pături, săculeț cu material antiderapant, alimente, apă)’, precizează CNADNR.

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit până duminică seară la ora 22,00 avertizările cportocaliu și cod galben de viscol emise vineri și a majorat la 18 numărul județelor aflate sub pod portocaliu.

Avertizările emise vineri erau valabile până duminică la ora 18,00.

În total, un număr de 25 de județe din Oltenia, Muntenia, nordul Dobrogei, sudul și centrul Moldovei și sudul Transilvaniei precum și zonele montane aferente se află sub avertizări de vremea rea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + nineteen =