Cine este Dan Marian Costescu, noul ministru al Transporturilor

Dan Marian Costescu, propunerea lui Dacian Ciolos pentru funcția de ministru al Transporturilor, este director executiv (CEO) la CFR din martie 2015 și are o experiență bogată în domeniul transporturilor, informează HotNews. foto

Dan Mihai Costescu are 46 de ani și este absolvent al Universității Politehnice din București în anul 1993, specializarea Material Rulant de Cale Ferata. El a ocupat, de-a lungul carierei, mai multe funcții de conducere la Registrul Feroviar Roman, a fost directorul Autorității Feroviare din România. De asemenea, Dan Marian Costescu a înființat, dezvoltat și a condus companii din domeniul ingineriei feroviare, precum Forschung Mess – und Daten-Technik Zentrum (Germania) si Sistematic Engineering (Romania), potrivit CV-ului postat pe site-ul CFR.

În primăvara acestui an, când Dan Marian Costescu a fost numit director general al CFR, compania arata, într-un comunicat, că „Experienta profesionala acumulata in cei peste 20 de ani de activitate in domenii precum management, dezvoltare de afaceri feroviare, conducere si implementare de proiecte, consultanta feroviara, cercetare sau academic, i-a permis lui Dan Marian Costescu ocuparea pana in prezent a unor pozitii reprezentative in companii private sau de stat, din Romania si Europa, din domenii precum industrie sau exploatare feroviara. A fost responsabil individual sau in echipe complexe, pentru strategiile de achizitie, restructurare, repozitionare pe piata sau integrare in structura dorita de actionariat, ori autoritatea tutelara a unor companii precum: Romvag (Romania), Karsdorfer Eisenbahn – KEG/Cale Ferata Privata (Germania), Autoritatea Feroviara Romana (AFER).”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − two =